Leven als een prof wordt mede mogelijk gemaakt door Nivea For Men, official partner van de Eredivisie.
Welkom bij Leven als een prof, waarin Harry Vermeegen op bezoek gaat bij Nederlandse voetballers. Deze week komt hij langs bij RSC Anderlecht, de nieuwe club van Oranje-international Demy de Zeeuw. Hoe bevalt het hem bij Anderlecht, na anderhalf seizoen in de Russische kou?

Auteur: Nils Hermans

“Och, och, och! Wat heb ik weer een mazzel hoor! Wat een mazzel! Ik ben nu in België, in het Constant Vanden Stockstadion! Jahaa! Het Constant Vanden Stockstadion! En wie speelt hier? Demy! Demy-de-Zeeuw! Nou, dat is niet mis hoor! Demy de Zeeuw in het Constant Vanden Stockstadion! Even kijken of-ie er al is hoor. Dag mevrouw, ik zoek Demy. Demy-de-Zeeuw! Waar kan ik Demy de Zeeuw vinden?”

“Ziet er goed uit hoor, die receptie. Dat logo van Anderlecht in de ruiten gegraveerd. Da’s een echte topclub, hè. Een echte topclub. Lekker hoor. Daar is-ie! Demy! Jahaaa! Demy-de-Zeeuw! Demy! De eerste vraag die ik je wel moet stellen, jongen, de eerste vraag die iedereen wil weten, hoe, is, het, met, ‘um? Hoe is het met je, Demy? En wat is dan het antwoord? Heel erg goed! Ja? Heel erg goed, is het antwoord! Ja!”

“Luister, ik wil wel heel erg graag het stadion zien, Demy! Mag dat? Ga je me rondleiden, jongen? Lekker door het Constant Vanden Stockstadion? Lekker door de gangen, door de catacomben, hè? Jaa! Ha ha ha! Door de catacomben van RSC Anderlecht! Mooi is dit, man!”

“Dit is dan het veld, Demy? Het heilige gras van Paars-Wit? Wat heb je daar? Een bal? Een bal heeft-ie! Het zal eens niet! Demy met een bal! Wat ga je daarmee doen dan, Demy? Het stadion uit schoppen? Het stadion uit, zegt-ie! Demy de Zeeuw schiet de bal het stadion uit! Laat eens voelen, die bal?”

“Jaahaa. Dit is er een hoor! Een lekkere voetbal! Die schiet je dus nu zó het stadion uit? Laat maar zien dan. Demy de Zeeuw met de aanloop… oei! Oeioeioei! Nét niet! Nét niet, Demy, ai ai ai! Nog een keer? Ja hoor. Nog een keer! Hah! Lekker rossen met die bal! Hard op de wreef, Demy! Gaat-ie dan… nee toch? Nee, weer mis. Waar gaan we nu naartoe, Demy? De kleedkamer? De kleedkamer van RSC Anderlecht!”

“Dit is dus de kleedkamer van Anderlecht. Een echte paars-witte voetbalkleedkamer! Zooo! En waar zit jij, Demy? Daar rechts achterin? Doe jij de muziek, Demy? Daar ben jij dan verantwoordelijk voor. Jij bent dus de DJ. DJ Demy, nou zeg! Laat maar een lekker deuntje horen. Pitbull is dit ja? Pitbull. Ben jij ook een pitbull op het veld, Demy? Of moet je het meer van je spelinzicht hebben. En is dit nou het bad? Dit is het bad, hè? Het bad! Zo ziet dat er dus uit, bij Anderlecht. Een echte paars-witte voetbalkleedkamer met een bad.”

“Gaan we dan nu in het bad, Demy? Jahaaa! We gaan in het bad! Ga jij daar dan ook in liggen, na de wedstrijd? Nee, hè? Ga jij in een ijsbak zitten? Wat is dat dan? Zijn dat de ijsbakken? En daar zit dan ijskoud water in. En daar ga jij dus in zitten! Voor het herstel! Hah! Hoe doe je dat? Ja, hij doet het gewoon! Hij stapt er zo in hoor, die Demy! En dan ga je zitten kijken. Ha ha ha!”

“Nou ik vind het mooi hoor, bij RSC Anderlecht! Want eerst zat je in Rusland! Hah! Dat is al een grote ijsbak, hè Demy! Nou! Wat gaan we nu doen, Demy? Het trainingscomplex bekijken? Gaan we bij je thuis in de achtertuin een balletje hoog houden? Jahaa! Een balletje hoog houden! Of gaan we lekker winkelen, Demy? Want dat vind je leuk, hè? Winkelen met Demy de Zeeuw! Nee? Ook niet? Moet ik weg? Jahaa! Ik moet weg, zegt-ie! Demy-de-Zeeuw! Ik ga weg! Weg van het Constant Vanden Stockstadion!”

Volgende week in Leven als een prof gaat Harry samen met de 15-jarige kersverse Ajacied Vaclav Cerny een dagje terug naar zijn ouders en schoolvriendjes, die hij heel erg mist.

Leven als een prof wordt mede mogelijk gemaakt door Nivea For Men, official partner van de Eredivisie.