We hebben mooie tijden samen beleefd. Je was nog maar een klein Justinnetje toen je de grens overstak en eindelijk Canada (‘why do we let you be a country?!’) achter je liet. Jij en de mensen om je heen zagen al snel in dat je in Amerika moest zijn om het te maken. Hier is immers vrijwel alles beter dan op elke plek ter wereld en hier worden echte sterren geboren. Dat jij niet hier geboren was, zagen we door de vingers. Je was zo schattig met je schuine kapsel en mooie dansmoves. We werden door je betoverd. Maar de liefde is voorbij, Justin.

Helaas hebben we het al vaker gezien: beroemdheden die doordraaien. Vooral bij celebrities die op jonge leeftijd beroemd werden, is het een veelvoorkomend verschijnsel. We hadden al Britney Spears, Lindsay Lohan en Amanda Bynes en wat langer geleden Drew Barrymore en Macaulay Culkin. Helaas konden we daar niet zo veel aan doen. Zij zijn immers Amerikaans staatsburger. Met jou, Justin Bieber, hebben we meer geluk. We hebben een ‘verlaat de gevangenis zonder te betalen’-kaart. Jou kunnen we namelijk zonder pardon uitzetten.

Nouja, helaas niet helemaal zonder pardon. Er moet wel een goede reden zijn om iemand het land uit te zetten en zijn werkvergunning af te nemen. Gelukkig hebben we die. Wat zeggen we? We hebben meerdere redenen om je het land uit te zetten. Je bent gevaarlijk, roekeloos, destructief en een drugsgebruiker. Juist. Dat lijkt ons meer dan genoeg. Je bent in korte tijd twee keer gearresteerd. Waarom is er nog meer bewijs nodig? Het lijkt ons duidelijk dat je de grens ver hebt overschreden. Er zit dus niets anders op dan je weer over de grens te laten gaan en je terug te sturen naar je moeder(land).

Doen onze kinderen nooit iets verkeerd? Jawel hoor, natuurlijk. Ook zij drinken terwijl ze nog niet volwassen zijn, roken af en toe een joint en komen te laat thuis. Maar dat zijn onze kinderen. Zij hebben geen voorbeeldfunctie voor anderen en zij zijn Amerikaanse staatsburgers, dus ze mogen doen wat ze willen. Dat wij roekeloos worden genoemd, omdat we onze kinderen vuurwapens geven, is je reinste jaloezie. Mensen die daarover beginnen, zijn gewoon jaloers dat ze zelf geen vuurwapen mogen dragen.

Nog even over die voorbeeldfunctie: die vervul je dus slecht, beste Justin. We willen niet dat jij de kans krijgt om je slechte invloed op onze kinderen uit te oefenen. Onze dochters moeten aanzien hoe hun held bij een halfnaakte vrouw in bed ligt, terwijl je niet eens getrouwd bent! Welke ideeën denk je dat je daarmee in hun hoofd plant, Justin?! Deportatie is de enige oplossing. Vanuit Canada kun je immers niets meer de wereld insturen. Dan verdwijn je uit het oog van onze kinderen en je weet wat ze zeggen: uit het oog, uit het hart. Dat is precies wat we willen.

Met je roekeloze gedrag breng je onze mensen (de Amerikanen) bovendien in gevaar. Als jij aan een straatrace meedoet, zouden daar wel eens Amerikaanse staatsburgers door gewond kunnen raken. Heb je daar al aan gedacht, Justin? Als je dan toch het leven van mensen in gevaar moet brengen, doe dat dan alsjeblieft in Canada.

Wat misschien nog wel het ergste is, is dat we ons door jou fout gerepresenteerd voelen in de popcultuur. Je komt dan wel niet uit Amerika, maar de rest van de wereld denkt van wel. Al het goede komt immers uit Amerika. Daarom denkt iedereen ter wereld bij het horen van de naam van ons schitterende land meteen aan jou. Zeg ‘Amerika’ en men zegt ‘Justin Bieber’. Daar hebben wij schoon genoeg van. We laten ons liever representeren door Chris Brown, Phil Spector of O.J. Simpson dan door Justin Bieber.

Dat iemand normaal gesproken op z’n minst veroordeeld moet zijn voor een zware misdaad of meerdere lichtere misdaden, doet er niet toe. Het is tijd om een voorbeeld te stellen voor alle toekomstige, buitenlandse kindsterren die denken dat ze het hier kunnen komen maken. Dat is prima, zo lang ze ons, onze kinderen en onze medeburgers niet in gevaar brengen, zijn ze meer dan welkom. We willen jou eens en voor altijd duidelijk maken dat we dit gedrag niet tolereren. WE MOETEN JE NIET MEER JUSTIN!

Groetjes,
The people of the United States

Ps. Hier kun je onze hele petitie nog eens rustig teruglezen en als je terugbent, kun je misschien meteen onze petitie tekenen tegen uitlevering van Amanda Knox, Amerikaans staatburger die in Italië is veroordeeld voor een brute moord.