Een voorbeschouwing op Game of Thrones is, nu alweer het vierde seizoen aanvangt, een beetje overbodig. Game of Thrones is Game of Thrones. Als de vorige drie seizoenen niet helemaal jouw kop bloederige schrikwolventhee waren, dan ga je dit aankomende seizoen ook niet op magische wijze fantastisch vinden. Vandaar dat er, na een rondgang langs de gehele televisieredactie, een lijstje gemaakt is van zaken die we graag in dit komende seizoen terugzien. Want wij van Incognitief kunnen niet genoeg krijgen van Game of ThronesNou ja, een grote meerderheid van ons dan. It is known.

5. Een love interest voor Hodor

De twee meter zes lange Kristian Nairn (Hodor) is geen geschoold acteur, maar een dj die toevallig de omvang van een halfreus heeft en in Noord-Ierland woont, waar de thuisbasis van Game of Thrones gevestigd is en waar de scenes in Winterfell en omgeving gefilmd worden. Nu zullen er vast weinig twee meter zes lange acteurs te vinden zijn die een rol zouden aannemen waarin ze zeven jaar lang alleen maar ‘Hodor’ mogen zeggen en een puberjongen in een kruiwagen mogen meeslepen, en wat dat betreft was de casting van Nairn een schot in de roos.

Nu heeft iedere Game of Thrones-fan wel een eigen favoriet, maar iedereen lijkt een plekje in zijn hart voor Hodor te hebben. Hodor doet, ondanks zijn omvang, geen vlieg kwaad en weet de jonge Bran Stark al gerust te kunnen stellen met een gemoedelijke ‘Hodor’. Het wordt tijd dat Hodor een Hodorinnetje vindt. Hoe dichter hij met zijn Stark-posse de Muur nadert, hoe meer kans op een gelijkgestemd reuzinnetje dat ook op zoek is naar een goedzak aan wie ze zich kan warmen. Stel je alleen al de eerste ontmoeting voor, waarin Hodor zijn soulmate tegenkomt en haar probeert te versieren door zijn verleidelijkst ‘Hodor’  te zeggen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

4. Kap eens met janken, Sansa Stark

sansa-trist

Ja, je schrikwolf werd volkomen onschuldig van kant gemaakt door een rancuneuze koningin. Ja, je papa werd voor je neus een kopje kleiner gemaakt. Ja, je moest je achtereenvolgens verloven met een sadistische koning, een ridder die a sword swallower through and through bleek te zijn en een dwerg, wat je ook nog op smerige blikken komt te staan van je kamermeisje Shay.

Maar kap eens met janken, Sansa Stark. Serieus, kap eens met janken. Om met de bekende Nijmeegse bard Frank Boeijen te spreken: doe iets. Wees eens wat assertiever, zoals je zusje. We willen vanaf dit seizoen geen tranen schreiende roodharige prinsessen meer zien.

3. Meer Mance Rayder

https://www.youtube.com/watch?v=RE9B9fdnnSs

Ciarán Hinds, naast gevierd acteur ook de acteur met misschien wel het grootste bullenbakkenhoofd op dat van Willem Dafoe na, bekleedt sinds seizoen drie de rol van King Beyond The Wall Mance Rayder. Daar werden wij heel blij van, want in Rome liet hij zien een geweldige en charismatische leider neer te kunnen zetten.

In het derde seizoen was er echter weinig Hinds te bekennen in de verhaallijn van professioneel constipatiekijker Jon Snow: in de ene aflevering komt Jon Mance tegen en in de andere aflevering stuurt Mance Jon op een expeditie om de Muur te beklimmen. Waar gelouterde acteurs als Diana Rigg (Olenna Tyrell) en Charles Dance (Tywin Lannister) zo ongeveer om de week een sappige scene krijgen, zit Ciarán Hinds al geruime tijd op de reservebank. Gelukkig lijkt het erop dat de Koning Achter de Muur dit seizoen op grandioze wijze speelminuten krijgt.

2. Minder folterporno

fe4NUDb

Ja, dat is natuurlijk een illusie. In de top-3 van dingen die George R.R. Martin een fijn gevoel in zijn omvangrijke buik bezorgen, staat mensen die andere mensen ondenkbaar veel pijn doen onmiskenbaar op de eerste plaats (op 2: uitvoerige beschrijvingen van eten en op 3: uitvoerige beschrijvingen van piemels). Maar kom op. Een seizoen lang naar Theon Greyjoy kijken die stukje bij beetje essentiële lichaamsdelen kwijtraakt is toch wel genoeg, toch? … Toch?

1. Meer ‘Dracarys’

http://www.youtube.com/watch?v=IU2bIzsJ8LE

Het grote voordeel wanneer er drie draken in vol ornaat in een aflevering van Game of Thrones zitten: er zitten drie draken in vol ornaat in een aflevering van Game of ThronesHet nadeel: die special effects zijn belachelijk duur om te maken, dus de komende drie afleveringen zullen er geen draken meer te bekennen zijn.

Maar misschien zit er dit seizoen in dat gigantische budget toch wat ruimte om de Daenerys Targaryens wolkjes van kinderen wat vaker in beeld te brengen. Die onafwendbare aanval van de White Walkers op King’s Landing laat nog wel even op zich wachten, dus geef ons wat meer draken. Dracarys!