Na de speeddates van vorige week zien we deze week hoe de boeren zich een dag lang vermaken met ieder vijf vrouwen. Jan en zijn meiden gaan de circuspiste in (“Das toch nie normaal?”), Tom neemt zijn chickies mee naar de rolschaatsbaan, Theo en zijn gevolg gaan zeekoeien voeren in de dierentuin (serieus. Hoe verzinnen ze het bij de KRO?), Geert en zijn omaatjes gaan spelletjes doen en Bertie duikt met haar dames geboeid een dark room in (wat vooraf wordt gegaan door een filmpje waar ze bij IS nog wat van kunnen leren qua belichting en sfeerbeelden). Kortom: dat wordt weer smullen.

Auteur: Judith Bosch

We starten bij Bertie. Die wordt dus met haar dames in een afgesloten kamer gedumpt. Zo te zien vind Bertie dat wel prima, maar de vrouwen beginnen meteen te zoeken naar sleutels en aanwijzingen om de ruimte weer te kunnen verlaten. Terwijl ze zich verdringen boven een puzzel die hen de toegangscode tot de deur moet verschaffen, aanschouwt Bertie het tafereel van een afstandje. “Ja, je wil toch een beetje weten hoe ze in een groep zijn.” Alsof ze het over een stel varkens heeft. Diezelfde Bertie heeft overigens een T-shirt aan met een onleesbare tekst. Iets in de trant van ‘I went to a dark room and all I got was this lousy T-shirt.’  Na de escape room gaan ze richting de kookstudio. Daar is het vooral erg stil. Bertie is verlegen, maar haar vrouwen kunnen er ook wat van. Dan moet er gekozen worden: Katherine, Ciska en Esther mogen naar Zeeland komen en daar vele stille momenten aan de keukentafel delen met Bertie.

Bertie's T-shirt. *Schudt hoofd*
Bertie’s T-shirt. *Schudt hoofd*

Overigens valt op de site van Boer zoekt vrouw te lezen dat Bertie, als ze één miljoen zou hebben, de drainage overal zou vernieuwen en de schuren zou restaureren. Die Bertie, daar gaan we nog veel plezier aan beleven. Mark my words.

Dit zijn trouwens de varkens van Bertie. Echt. Ik wil ook zulke beesten.
Dit zijn trouwens de varkens van Bertie. Echt. Ik wil ook zulke beesten.

Ondertussen krioelen Theo en zijn vrouwen Caribische zeekoeien in Burgers Zoo. Theo stelt zich op als gentleman en doet uiterst zijn best om contact te leggen met de dames. Een behulpzaam handje hier, een wist-je-datje daar. Het is aandoenlijk. Even later mogen ze ook de aardvarkens nog even voeren. Die beesten slobberen, niet normaal. Gelukkig staat er een handenafveegboom in het hok.

Wen er maar aan, Nancy. Koeien lebberen ook.
Wen er maar aan, Nancy. Koeien lebberen ook.

Niet veel later worden de vrouwen zelf ook gevoerd. In het restaurant besluiten ze het over gevoelens te hebben. Gelukkig voor Theo weet Nancy iedereen precies uit te leggen hoe Theo in elkaar steekt. Altijd handig. Dan komt het keuzemoment. En dat is een bijzondere, want Theo hoeft niet te kiezen: Karin en Miranda geven aan niet door te willen. Sandra, Nancy en Ria komen dus logeren.

Oh ja, vind ik dat?
Oh ja, vind ik dat?

Door naar Jan. Die beoefent met zijn meiden een hele bijzondere sport: koorddansen met bezemstelen. Ondanks de hoogte, de bezems, het harnas waarin ze zitten en de strenge stem van de Russische instructrice weten de vrouwen de tijd te vinden om te flirten met Jan. Later mogen ze elkaar letterlijk versieren met verf. Jan heeft ongetwijfeld vele talenten, maar schminken is er niet een van. Die arme Marieke ziet eruit alsof ze door een gehandicapte aap onder handen genomen is. Jan heeft echter de dag van zijn leven, tot drie van de vrouwen onthullen dat ze tattoo’s hebben. Hij weet zich even geen houding te geven en past in zijn hoofd het logeerlijstje al aan. Dan beseft hij dat tattoo’s wél goed zijn als er een verhaal achter zit. Hij nodigt Marieke, Rianne en Vivian uit voor de logeerweek.

Voor Geert geen zeekoeien of handboeien: hij gaat lekker midgetgolfen. Ada probeert direct de concurrentie uit te schakelen door haar balletje en stick in het publiek te slingeren, maar het mag niet baten. De dames zijn op hun hoede en proberen hun momentje te pakken. Geertje, die veel weg heeft van musical-Annie, ziet haar kans schoon en duikt onder het mom ‘oeps, daar gaat mijn bal’ met de Groningse boer de bosjes in. Geert verklaart later dat je ‘die vrouwen ook even moet voelen en ruiken’. Gadver, Geert. Wel eens van oversharing gehoord? Na het midgetgolfen stappen ze op de fiets richting het terras. Daar word je bediend, dus Geert is in zijn element. Waar hij ook van in zijn element raakt: om de kas lopen op zondag, een beetje dit en een beetje dat, en dan frühstücken. Toppie. Dan komt het keuzemoment: Ada, Hetty en Mary mogen broodjes voor Geert komen smeren.

Voor wat hoort wat. Aldus Geert de pimp.
Voor wat hoort wat. Aldus Geert de pimp.

Hopelijk kan Tom de boel nog redden met zijn mooie vrouwen. Ze krijgen een rolschaatsdansles. Dat klinkt heel leuk, maar het oogt nogal saai. Omdat Tom maar met een vrouw tegelijk kan dansen, moeten de overige vier met elkaar. Het enthousiasme stráált er van af. Daarna strijken ze neer voor een goed gesprek. Ook dat hangt van de gezapige onderwerpen aan elkaar. Dan maar aan de alcohol. Rum kán zorgen voor schandalige taferelen, weet ik uit ervaring. Maar helaas: er wordt slechts genipt en woeste lap dances blijven uit. Ondanks alles heeft Tom iedereen héél goed leren kennen. Hij kiest voor Lotte (die veel praat), Rimke (de kapster) en Leonie (die van de administratie).

Echt waar, Lotte? Wauw. Su-per interessant.
Echt waar, Lotte? Wauw. Su-per interessant.

Volgende week start de logeerweek! En Geert gaat vieze dingen doen. Kijken dus.