Heel Nederland zat al een week handenwrijvend klaar voor de volgende aflevering van de Grote Geile Geert Show. Bij het koffieapparaat, de dorpspomp en het kopieerhok konden we het nog maar over een ding hebben: over de Groningse boer en zijn gehijg, gelik en gegrabbel. Geert zelf is er meer dan klaar mee, verklaarde hij tegen RTL Boulevard. Hij vindt het verschrikkelijk hoe hij in de media is neergezet. Zo is hij helemaal NIET! Het bewijs daarvan zullen we vanavond dan wel zien. Of toch niet?

Auteur: Judith Bosch

Bertie

Ik heb een oom die niet van geklets houdt. Vroeger, als we met de hele familie zaten te eten, bood hij je een kwartje als je gedurende de maaltijd je smoel hield. Het lijkt of Bertie met hem om tafel heeft gezeten alvorens de logeerweek aanving. Want O MY, wat is het SAAI bij Bertie. Katherine probeert het gesprek een beetje op gang te houden, maar die heeft er na een paar uur schoon genoeg van. Vervolgens luisteren ze gezamenlijk naar het tikken van de klok. Als dat toch wat eentonig wordt, stelt een van de dames voor om een film te gaan kijken. Iedereen stemt in, maar Ciska en Bertie gaan later toch even klagen bij de regie. Want film kijken is niet bevorderlijk voor het voeren van een gesprek. KOM NOU CISKA EN BERTIE! Alsof jullie het anders op een zuipen zouden hebben gezet om te eindigen in een kwartetje op de keukenvloer.

Bertie klust trouwens bij als volkszanger, wisten jullie dat? Vinzzent heet ze dan. (Via @Pandaplint op Twitter)
Bertie klust trouwens bij als volkszanger, wisten jullie dat? Vinzzent heet ze dan. (Via @Pandaplint op Twitter)

De volgende ochtend regent het nog steeds pijpestelen in Zeeland. Bertie leidt haar vrouwen rond over haar erf in een prachtige oranje wegwerkersjas. Met grote passen stampt ze door de plassen en showt ze haar beesten en trekkers. Ciska komt halverwege de dag even verhaal halen bij Bertie. Ze leken eerder zo’n leuke klik te hebben, maar eenmaal op de boerderij krijgt ze meer aandacht van de hond dan van zijn baasje. Bertie verontschuldigt zich op de meest houterige manier ooit en verklaart dat ‘dit niet haar ding is’. Voor Yvon is de maat vol: ze komt de vrouwen streng toespreken en zadelt ze als straf nóg een dag met elkaar op. Hopelijk sterft er in de tussentijd niemand van verveling.

Jan

Bij Jan en zijn chicks gaat het er gelukkig een stuk gezelliger aan toe. Op de eerste avond eten ze een exotisch Knorr Wereldgerecht en voeren ze een gesprek voor de televisie. Rianne weet Jans aandacht snel naar zich toe te trekken. Vlak voor etenstijd gaan ze de aloude discussie over het huishouden aan. Op haar vraag ‘Vind jij dat een vrouw altijd in de keuken moet staan?’ verwacht Rianne een antwoord in de trant van ‘Nee ben je mal meid; ik kook wel even nadat ik 600 schapen heb gemolken, 3 bevallingen heb geleid en 81 kilo stront heb geschept.’ Komt ze daar even bedrogen uit. Jan vindt het gewoon praktischer als de vrouw dat doet. Net zo praktisch als gewoon bij elkaar blijven als je al een huis hebt ingericht samen. Want als je het toch niet ziet zitten kun je dat verdorie toch ook wel even eerder bedenken ja toch niet dan.

Tom

“Doen jullie je overall aan?” De meiden kijken Tom aan alsof hij zojuist heeft voorgesteld om 140.000 tulpenbollen te sorteren op grootte en vorm. Sieraden af is tot daar aan toe, maar ze zullen zich in leuke sjaals en vrolijke make-upjes blijven hullen tot ze hem definitief geschaakt hebben. Vervolgens gaan ze iets mysterieus met een grote machine, een rad en een waterslang. Ze giechelen wat, Tom kijkt ze af en toe diep in de ogen en dat is dat.

Is 'ie weg? Ja? Dan kunnen we ons nu écht klaar gaan maken voor de nacht.
Is ‘ie weg? Ja? Dan kunnen we ons nu écht klaar gaan maken voor de nacht.

Theo

Waar alle andere vrouwen hun boer helpen ’s ochtends laten Theo’s vrouwen hem lekker verrekken in de mist. Moederziel alleen staat hij kuil te scheppen, om bij binnenkomst ook nog het ontbijt te moeten maken. Het is maar goed dat Ada, Mary en Hetty dit niet zien. Na het ontbijt duiken ze samen de kaasmakerij in. Terwijl Theo een mooi wit mutsje draagt legt hij uit hoe van een witte drab kaas wordt gemaakt. Ondertussen is het wel duidelijk dat hij de meeste interesse in Nancy heeft. Hij laat Ria en Sandra (met het armpje) een beetje voor wat ze zijn. Maar die lijken dat niet zo erg te vinden: na de ochtend in de kaasmakerij schreeuwen ze om het hardst dat Theo zo’n leuke broer heeft. Opgelost!

Geert

En dan naar Geert. Tsjah. Die deed zijn bijnaam wel weer eer aan deze week. Als de dames na een avondje kaartspelletjes en rode wijn naar bed gaan en Geert ze welterusten komt wensen gieren bij iedereen de nog overgebleven hormonen door het lijf. Het is een beetje schoolkamperig: de jongens komen met veel lawaai de damesslaapzaal opgemarcheerd en de meisjes gillen het uit terwijl ze onder de dekens kruipen. De jaren vijftig zijn er niets bij. Maar laten we wel wezen: de jaren vijftig staan Geert en zijn vrouwen nog vers in het geheugen. Vervolgens zoent Geert iedereen VOL op de mond. Niet een keer, maar minstens vier keer. En niemand lijkt er problemen mee te hebben. Ada vindt het zelfs wel gezellig, zo’n handtastelijke Geert. Nog wel ja. Als ze hem eenmaal aan zich gebonden heeft moet het snel afgelopen zijn.

Speltip 7: spreid je kansen.
Speltip 7: spreid je kansen.

De volgende ochtend is iedereen al om zes uur klaarwakker, want bejaarden hebben immers maar vijf uur slaap nodig. Mary laat een knap staaltje Groningse zuunigheid zien door een klein theezakje nog een keer te gebruiken. Vervolgens gaan ze het land op om boerenkool te oogsten. Hier maakt Geert aan de lopende band dubbelzinnige opmerkingen over harde stronken en zachte stukjes. Het stomme is dat je er gewoon al aan went. Wie weet wat ons nog te wachten staat. KRO, schakelen jullie Stichting Korrelatie vast in?

OH KOM OP GEERT!
OH KOM OP GEERT!