Mensen kinderen: Boer zoekt vrouw houdt ons wel bezig. De Wereld Draait Door kwam met Je suis Geert, Bertie blijkt een fortuin te bezitten en Tom denkt vooruit op financieel gebied. Alleen op basis van deze informatie had ik het artikel van deze week al kunnen vullen, maar gelukkig gebeurde er genoeg in de derde logeerweekaflevering. Lees en huiver!

Auteur: Judith Bosch

Theo

Theo herhaalt, herhaalt zijn woorden, ja, ja. Hij heeft veel indrukken, ja. En hij vindt het keuzemoment heel moeilijk, ja, ja, ja… want hij stuurt niet graag mensen weg. Als het moment van kiezen daar is, doet Theo niet aan spanningsopbouw en struikelt hij haast over zijn woorden om Sandra te laten weten dat ze de boerderij mag verlaten. Dat had ze wel verwacht en ze vertrekt zonder stennis. In het voorstukje van volgende week zien we dat Ria in tranen is, terwijl Nancy het met droge ogen heeft over een of andere mededeling. Zou Theo vervroegd voor Nancy gaan?

Geert

Weinig gegrabbel en gelik bij Geert deze week. We zien vooral heel veel fruit en groenten, want de vrouwen mogen aan de slag in Geerts winkeltje. Hier blijkt Mary iets gemeen te hebben met de dames van Tom: ze weigert een schort voor te doen. Want kom nou, zo’n vormeloos, wit laken doet niets voor haar figuur. Tijdens de lunch bespreken ze de toekomst. De lange-lange-langetermijnplanning beslaat in het leven van Geert nog maximaal 20 jaar, maar in die twintig jaar wil hij het liefst zo min mogelijk naar Brabant of Limburg om op kinderen te passen. Als het aan hem ligt komt iedereen naar Groningen en anders ziet hij ze maar niet.

Geert heeft het voor de verandering eens een keer niet over zichzelf in de derde persoon enkelvoud.
Geert heeft het voor de verandering eens een keer niet over zichzelf in de derde persoon enkelvoud.

Net op het moment dat ik wil typen dat een arm om Ada het meest erotische fragment van de week is, is het toch weer raak: Geert kust Ada vol op haar mond, terwijl Mary en Hetty een bruine boterham met droge worst wegwerken en het met lede ogen moeten aanschouwen. Meh.

Jan

Het is hard werken bij Jan. De vrouwen zijn na anderhalve dag al helemaal ingeburgerd en harken, strooien en scheppen dat het een lieve lust is. Alledrie lijken ze het wel te zien zitten. Rianne zette Jan vorige week al onder druk met haar levensverhaal, maar deze week doen Marieke (IK WIL GEWOON ZEKERHEID!) en Vivian het nog even dunnetjes over. Vivian probeert Jans antwoord voor het keuzemoment alvast aan hem te ontfutselen door allerlei strategische vragen te stellen. Helaas voor Vivian houdt hij zijn keuze voor zich, zelfs als hem het afschuwelijke vooruitzicht van tranen tijdens het keuzemoment wordt voorgeschoteld.

Het mag niet baten: Vivian moet naar huis. Naar goed Texels gebruik worden daar verder niet al te veel woorden aan vuilgemaakt en blijven de gevreesde tranen uit.

Jan en Rianne wenden hun eerste relatiecrisis af.
Jan en Rianne wenden hun eerste relatiecrisis af.

Tom

Dames en heren: we hebben weken zitten slapen. Want wat blijkt? Tom is nieuwsgierig naar zijn dames en wil graag van alles van ze weten. Huh? Ja, hij zei het echt, tegen Leonie. Nog een nieuwtje: Rimke kan goed ‘manspersonen’ lezen. Maar ja, die trof dan ook altijd Friese knakkers die geen diepere lagen hadden. Wat te doen met een iets te knappe tulpenboer die zijn naam als merknaam heeft laten vastleggen? Wat zit daarachter? Doet Tom inderdaad alleen mee om een productielijn in de markt te kunnen zetten? Who knows.

Het keuzemoment vindt plaats in de warme en uitermate sfeervolle bedrijfshal. Bibberend horen de dames dat Lotte naar huis moet. Heel erg lijkt ze het niet te vinden, want de klik was er niet. Tom stemt namelijk geen VVD maar de Fryske Nasjonale Partij en dan wist do genôch! 

Bertie

Wat is Bertie toch een on-ge-lo-fe-lij-ke hork. Er zit meer gevoel in een bezemsteel dan in onze Bertus, kunnen we nu wel vaststellen. Vooral Katherine lijkt daar erg onder te lijden. Zij zet een paar keer de sluizen open en alles wat de vastgoedkoningin dan doet, is ernaar kijken met haar handen in de zakken. Wat zien de vrouwen toch in haar?

Nou ja, vooruit dan, omdat je zo aandringt.
Nou ja, vooruit dan, omdat je zo aandringt.

Katherine verdient trouwens een lintje en een fax van de koning. Allemachtig, wat stopt zij een energie in die tweede logeerdag. Ze beslist wat ze eten, verzorgt de thee en krijgt de andere dames aan de praat. Tijdens Berties bezoekje aan de snackbar lijkt ze een lijstje mogelijke vragen opgesteld en verdeeld te hebben, want bij terugkomst vuren Esther, Ciska en Katherine de vragen op Bertie af. Om vervolgens tijdens een rondje om te kerk op de vraag ‘Wat zie je in mij?’ het antwoord ‘Je bent hier’ te krijgen. AARGH! Vlucht, Katherine, VLUCHT NU HET NOG KAN!