Hatseflats. De vaart komt er eindelijk weer een beetje in bij Boer zoekt vrouw. Bertie trekt zowaar haar mond open, Tom spreekt zich uit over zijn definitieve keuze en bij Geert gaat het weer ouderwets over spuiten en worst. Alleen bij Theo loopt het iets minder gesmeerd. Je zou als vrouw haast in je Kia Picanto springen en met een pan dampende hutspot bij die arme kerel langsgaan. Is er dan niemand, NIEMAND, die in de ouderwetse boerderij van onze Theo wil komen wonen? Please?

Auteur: Judith Bosch

Theo

Arme, arme Theo. Het is zo’n schat, maar niemand ziet ’t echt zitten met hem. Werden er maanden geleden nog koeien voor hem gepapiermacheet en levensgrote Buurman en Buurman-poppen voor hem aangeschaft; nu weten de vrouwen niet hoe snel ze bij hem weg moeten komen. Na afloop van de dagdate namen al twee vrouwen de benen en nu is ook Ria in haar Fiatje gestapt. Theo is zijn emoties niet langer de baas. En dan lijkt Nancy er ook geen zin meer in te hebben! Na een goed gesprek zijn ze allebei wat gekalmeerd en besluit Nancy toch te blijven. Tenminste: als Theo die muis van het aanrecht verwijdert. Theo lacht en zegt: “Die muis neem ik zeker te grazen en misschien jou ook wel.” Pas op Theo! Voor je het weet sluipt Nancy vannacht de deur uit met alleen de broodnodige bezittingen. Zit je dan, met een muis en je koeien en je kaas. Even lief doen dus.

WAT, Yvon? Staat Ria met een hakbijl en kettingzaag voor het raam? Oh, het is een muis.
WAT, Yvon? Staat Ria met een hakbijl en kettingzaag voor het raam? Oh, het is een muis.

Bertie

De opnames bij Bertie werden gemaakt tijdens de moesson. Bij iedere stap die ze buiten zetten zakken de vrouwen een halve meter weg in de zompige grond. Inmiddels is de koude oorlog tussen Esther en Katherine op volle sterkte. Katherine ‘tolereert’ Esther, wat in gewoon Nederlands zoveel betekent als ‘slaap maar met één oog open, gewoon voor de zekerheid.’ Als Esther met haar ranke lijfje vast was komen te zitten in de modder en langzaam naar beneden was gezakt, had Katherine haar in ieder geval lekker laten zitten. Ze hebben niet zoveel met elkaar. Maar hebben ze dan wel wat met Bertie? Ik vrees voor het ergste… de dekseltjes voor dit potje zijn schaars.

Tom

Dames: voor opwinding moet u zich naar de dichtstbijzijnde bioscoop vervoegen en daar Fifty shades of grey bekijken. Wat u in ieder geval niet moet doen: naar boer Tom kijken. Wat een fantasieloze boerenkool is dat zeg. We wisten het al een beetje, door zijn ‘ideale vrouw-betoog’ van vorige week, maar nu wordt het nog erger. Zijn favoriete eten: groenten en een gehaktbal. Gááp. Gelukkig voor Tom loopt er één vrouw op de boerderij rond die wel raad weet met fantasieloze boerenkolen. En zolang hij in huis de trap kruimeldieft, wil zij best met koffie en een kus naar de schaftkeet komen. Wie het is? Volgens mij weten wij dat allemaal al wel, maar volgende week zal Tom bekend maken dat Rimke mag blijven.

Speeltip 8: houd de concurrentie te allen tijde in de gaten. Ook als dat betekent dat je niet kunt douchen.
Speeltip 8: houd de concurrentie te allen tijde in de gaten. Ook als dat betekent dat je niet kunt douchen.

Geert

Bij Geert gaat het gewone leven door, ook nu lieve Mary vertrokken is. Ada gooit zich vol overgave in de strijd en duikt bovenop Geert als hij op de bank zit. Veel tijd om te vozen hebben ze niet, want Hetty komt al snel polshoogte nemen en meldt dat er boodschappen gedaan moeten worden. Terwijl Ada en zij een boodschappenlijstje maken voor een paar schalen bejaardenhapjes moet Geert nog even blijven zitten. De boel moet even weer kalmeren, zeg maar. Hij veert pas weer op als de dames over worst beginnen en dan wordt het net zo’n gegiebel als bij Jan laatst. Heel subtiel wordt vervolgens een behoorlijk verschrompelde worst in beeld genomen. Ja KRO, we get it. Als Geert later ook nog de woorden ‘dat is een aardig staaltje spuitwerk voor een vrouw’ in de mond neemt, hangen wij kotsend boven de wc. Sssht Geert. Doe maar even niet.

Boer zoekt vrouw Ada Geert
Ada heeft een poster achter zich opgehangen. Gaat inderdaad lekker, Ada!

Jan

Jan is even in de leer geweest bij dokter Rossi. Hij heeft nog net geen sofa naar de stal gesleept, maar het scheelt niet veel. Dag vier op de boerderij is de dag van de diepzinnige gesprekken. Jan hanteert de woorden ‘gevoelensmens’ en ‘mensenmens’ en kijkt er nogal moeilijk bij. Bleh, Jan. Sinds wanneer hebben boeren gevoelens? Vervolgens lokt Jan zijn dames een voor een het bos in en het strand op, om daarna te concluderen dat hij met Rianne een klik heeft en met Marieke een vonk. De kwalitatief uitermate hoogstaande nieuwsbron Privé wist afgelopen week al te melden dat hij met Rianne is gespot, dus Jan is de eerste man ter wereld die zijn hoofd is gevolgd en niet zijn droge worst. Applausje voor Jan! En tot volgende week maar weer.