Ooh mensen, wat een heerlijke aflevering was dit! Ik wil het hele gebeuren niet eens inleiden, nee, ik wil de hele bliksemse bende meteen kwijt. Het ging van bloemkool naar Frühstück, van dobbelstenen naar tulpenbollen en van kontklopjes naar onwennige zoenen. Het was prachtig.

Auteur: Judith Bosch

Bertie

Die Bertie hè. Die heeft dus soms kinderen over de vloer. Ik neem aan dat ze daar wel eens eten voor moet maken. En dat ze daar dus boodschappen voor moet doen. Ik neem dus ook aan dat ze wel een paar receptjes paraat heeft. Waarom, lieve Bertie, WAAROM is dat achterlijke avondeten iedere keer zo’n heikel punt? Katherine had er duidelijk genoeg van en de rest van Nederland ook. Esther niet. Welnee, Esther vindt alles goed en leuk en mooi en prima en stoer en ze heeft echt een hands-on-mentaliteit en ze houdt wel van buiten bezig zijn en van dieren en modder en van de Hollandse pot (wink wink). Aaaargh! Rot toch op Esther! Katherine heeft haar allang door (die deed haar uiterste best om Esther omver te rijden met de gehele Veluwe in de laadbak) maar Bertie vindt het allemaal wel prima. Ik vermoed dan ook dat Bertie voor Esther gaat kiezen. Nou, veel plezier d’r mee, Bertie. Eens kijken hoe lang het duurt voordat de Oosterscheldekering Esther uitspuugt richting Groot-Brittannië.

Het was weer woest gezellig bij Bertie.
Het was weer woest gezellig bij Bertie.

Tom

De moeder van Tom komt de meiden keuren. Terwijl ze koffie drinken zit Tom te stralen naast Rimke en heeft hij zijn arm al op haar rugleuning liggen. Moeders is ook niet gek en heeft snel in de gaten waar zijn voorkeur naar uit gaat. In de bedrijfshal geeft ze Tom haar zegen, waarna hij besluit om het keuzemoment te vervroegen. Snel vertelt hij Leonie dat ze haar koffers mag pakken. Terwijl Leonie de stress van zich af staat te hijsen neemt Tom Rimke mee het veld op. En wat doet Rimke? Schopt ze van blijdschap een lading tulpenbollen uit de grond? Scheurt ze Tom zijn oranje overall van het lijf? Hangt ze haar tong in Toms mond? Neen. Niets van dit alles. Terwijl Nederland op het puntje van de bank zit, neemt Rimke aarzelend een paar kussen op haar mond in ontvangst en geeft ze Tom een high five. Come on!!! Stomende scènes willen we zien! Volgende week dan maar?

Geert

In Twente, waar ik vandaan komt, komen vijftigplussers vaak bij elkaar voor een ‘gezellige avond’. Prachtig vind ik dat, zo’n bij voorbaat gezellige avond. De ingrediënten: koffie met gebak, daarna bier en rode wijn en hapjes als gevulde eieren en augurk in boterhamworst. En: in een kring. Geert en zijn gasten bewijzen maar weer eens dat dat inderdaad gezellig kan zijn. Vooral voor Geert. Nu Ada en Hetty er zijn kan hij voor de vorm vragen of hij moet helpen en kan hij de rest van de avond flesjes Amstel wegtikken. Mooi toch. Tijdens de aftiteling zien we dat hij volgende week zijn keuze maakt. En dat wordt Ada. Zeker weten.

In Mormoons Amerika, het vroegere Israël en het huidige Duitsland is het heel normaal om met twee vrouwen gearmd over straat te lopen.
In Mormoons Amerika, het vroegere Israël en het huidige Duitsland is het heel normaal om met twee vrouwen gearmd over straat te lopen.

Theo

Arme Theo. Beeld je eens in dat je om tafel moet zitten met een vrouw die jij heel leuk vindt, maar waarvan je niet zeker weet of ze jou ook een hottie vindt. Vervolgens moet je heel ontspannen een spelletje met die vrouw gaan spelen, terwijl er twee enorme lampen op jullie gericht staan en een cameraman, geluidsman en een mevrouw van de productie op 1,5 meter afstand ademloos toekijken. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik zou van de zenuwen vier keer mijn cola omgooien en zes keer de dobbelsteen van tafel laten pleuren. Die Theo, die doet het eigenlijk hartstikke goed! Applaus voor Theo! En dan weet hij er ook nog een grapje uit te persen als Yvon verbaasd ‘Jij bent er nog Theo!’ roept. Eh, ja, Yvon. Hij woont daar.

Jan

Ik kan hier zinnen vuilmaken aan wat er deze week bij Jan gebeurde, maar daar heb ik helemaal geen zin in. Er was namelijk maar één scène belangrijk: de scène waarin Jan en Rianne voor het eerst samen zijn. Mocht je het gemist hebben: Jan koos dus voor Rianne. En wat daarna gebeurde, had zo uit The Notebook kunnen komen. Zo mooi! Het was zo ongelofelijk schattig! Ze vinden elkaar zo leuk! Jan for president! Ik kan alleen nog maar uitroeptekens tikken! Jahaa!! Jan en Rianne! Jan en Rianne!!!

Aaahw! Kijk nou! Kijk nou hoe hij kijkt! Zet die liefdesbaby maar alvast in je agenda.
Aaahw! Kijk nou! Kijk nou hoe hij kijkt! Zet die liefdesbaby maar alvast in je agenda.