Het zal het de regen van afgelopen weekend zijn geweest. Of het verzetten van de tijd en het daarbij behorende slaapgebrek. Of het gegeven dat mijn lievelingscafetaria, waar ze snoepzakjes met smurfen verkopen, zomaar dicht was op zondagochtend om 05.00 uur. Maar gisteren had ik een AAARGH AAN DE KANT KLOJO EN GA UIT MIJN GEZICHTSVELD TRUT-dag. Zo’n dag waarop je je aan iedereen stoort. Waarop iedereen je voor de voeten loopt en bovendien véél te veel geluid maakt. Ik trek me dan meestal maar terug en lever commentaar op alles wat voorbij komt. En wat blijkt? Vrouwendingen zijn irritatiebron nummer 1.

Auteur: Judith Bosch

1. Rokjesdagloop

In de auto luisterde ik, vanwege een no-geklets-tolerance-policy, naar Sky Radio. FOUT. Sky Radio is namelijk bedoeld voor huisvrouwen en daar is de reclame op aangepast. Tussen het ontwaren van mijn weghelft (vanwege de regen en wind) en het chagrijnig nadoen van het geitengeluid van James Blunt door hoorde ik een reclame van de Rokjesdagloop. Dat is de ‘leukste lente ladiesrun’ op Tweede Paasdag in Amsterdam. Het motto is ‘rok en roll’ en de promotie wordt gedaan met een Hummer met een roze-geel tulerokje er omheen. I rest my case.

Hummer

2. Live love laugh

Upcoming wijdde er laatst een blog aan: 18 compleet afgezaagde dingen die iedereen in huis heeft. Met stip op nummer 1: decoratieletters die bevestigen dat je thuis bent. HOME is veruit favoriet, maar ook borden met teksten als ‘Live love laugh’ vinden gretig aftrek. Ik vind het altijd een beetje zielig voor de eventuele man die ook in het huis moet verkeren en wiens ballen iedere dag een beetje meer krimpen bij het zien van zoveel standaard decoratiezooi. 

Kots

3. Een mening hebben over onbenullige dingen

Mannen kunnen er ook wat van hoor. *Kuch* Studio Voetbal *kuch*. Maar vrouwen spannen de kroon als het om Facebookberichten over verlaten kinderen, verwaarloosde oudjes en Yolanthes zwangerschap gaat. Lieve schatten: het interesseert HELEMAAL NIEMAND wat jullie vinden. Nee, ook niet als je Marianne G. uit S. weleens bij de bakker zag en vroeger bij haar achternicht in de klas zat. Correctie: het interesseert de webredactie van LindaNieuws / VIVA / Hart van Nederland uiteraard wel, want die zijn maar wat blij met jouw verhitte discussies en het aantal comments dat je aanlevert.

thumbs-down

4. Cakepops

En minimuffins. En eenpersoons taartjes. En alle andere baksels die je vervolgens moet versieren met roze glazuur, gekleurde spikkels en eetbare glitters. Toegegeven: ik stop het met liefde in mijn mond, maar zullen we alsjeblieft even ophouden met dat getrut in de keuken. Het ziet er toch nooit zo uit als op het plaatje.

Cakepops

5. Roze auto’s en gadgets

Dé tip voor de vrouw die zich te slim en te serieus genomen voelt: neem een roze auto. En dan niet zomaar een, nee, ga voor de variant met wimpers boven de koplampen. In één klap zullen we 50 IQ-punten van je intellect aftrekken. Vergeet ook je gelnagels, haarstukjes, pornohakken en chihuahua niet. 

roze auto

6. DIY

Wat DIY (do it yourself) betreft sta ik gemengd in het leven. Iets zelf maken: hartstikke leuk. Vooral als je zo handig bent dat je zelf hele tafels, kasten en bedombouwen kunt maken. En zelf een kunstwerk maken voor in de woonkamer is natuurlijk ook tof, want dan heb je iets wat niemand anders heeft. Maar zelf je trouwkaart knutselen terwijl je nul creatief inzicht hebt, onder het mom van DIY: doe maar even niet. En hou ook op met het DIY noemen. ‘Zelfgemaakt’ volstaat.

DIY

Nog meer voor mannen

Mannenactivist Maxim Hartman voert met zijn RTL7-programma Nog meer voor mannen iedere maandagavond actie voor mannenrechten. Volgens Hartman is Nederland aan het vertrutten en moeten mannen en hun mannenhobby’s weer ruim baan krijgen. Misstanden zoals bovengenoemde zaken kunnen worden gemeld bij het Meldpunt Vrouwen. Mannen van Nederland: doe er je voordeel mee. En kijk het programma vooral, want het is hilarisch. Nog meer voor mannen, maandagavond 22.00 uur, RTL7.