Jullie vaste Robinson-recapster Lisa vertoeft momenteel in zonnig Spanje, vandaar dat ik het overneem! Vorige week zijn de verhoudingen op scherp gezet en deze aflevering wordt de boel weer aardig door elkaar geschud. Zoals meerdere deelnemers deze aflevering hebben verkondigd: ”Wow, het is nu écht heftig!”

Auteur: Sophie Dassen

Dag drie is aangebroken. Een stel mannen heeft een pact gesloten, te weten Wietze, Sander, Klaas, Tim en Oscar. Met name Wietze ziet zijn ‘new boys network’ als het lot dat hem naar de overwinning zal leiden. ”Wij hebben een groepje, wij moeten elkaar vertrouwen en niet op elkaar stemmen!” Erg veel ‘wij-wij-wij’ zo in de derde aflevering, komt dat wel goed? De rest van de groep heeft allang door dat ‘de sterke mannen’ een clubje hebben gevormd en zijn er niet blij mee, waardoor de sfeer een tikje grimmig lijkt te zijn.

Dan arriveert er een brief met de boodschap dat er weer twee teams moeten worden gevormd, elk zeven man dit keer. Dat betekent dat er weer iemand naar het andere eiland moet worden gestuurd. Tot ieders verbazing offert Klaas zichzelf op. Hij denkt dat hij verder kan komen op het andere eiland. Iedereen is nog flink in de war, maar ze geven Klaas toch een laatste taak. Het is aan hem om de groep in twee groepen te verdelen. Ryanne wil niet dat het ‘kliekje’ in één groep terechtkomt en daarom kiest Klaas Sander en Tim uit om teams te vormen.

Team 1: Teske, Sandra, Sander, Amara, Ryanne, Oscar, Danny

Team 2: Sharon, Anna, Ronnie, Wietze, Tim, Kim, Jaap

Wietzes jongens zijn niet zo blij dat ze uit elkaar zijn gehaald, maar Wietze wil koste wat kost ‘samen blijven’. De rest is blij dat ze niet bij elkaar kunnen klitten en dat de teams een gelijke verdeling hebben van beauty and brains (volgens Ryanne).

Eliminatieproef: Lord of the rings (om Lisa’s benamingen eer aan te doen)

Robinsonparcours

        Het parcours in zee met obstakels

Onder begeleiding van wederom dreigende muziek zien de kandidaten een parcours voor zich dat half op het strand, half in zee is opgesteld. Het is de bedoeling dat ze een aantal ringen uit zee halen en deze via een touw langs en over diverse obstakels meenemen naar het strand. Daar moeten ze de ringen gooien naar een bord met paaltjes waar de ringen aan moeten blijven hangen. Het eerste team dat zeven ringen aan de plaatjes weet te hangen, wint. Net als vorige week krijgt het winnende team immuniteitskettingen, zeven dit keer. Ook nu moeten de winnaars op de verliezers stemmen.

robinson3ringen

         De op dat moment nog onderschatte paaltjes voor de ringen

De teams sprinten de zee in en de eerste obstakels vallen gelukkig mee. Maar dan volgt het gooien van de ringen. Wat volgens diverse kandidaten héél makkelijk leek, valt vies tegen. Team 2, dat een voorsprong had, krijgt de eerste ronde geen enkele ring om de plaatjes. Balen, want nu moeten ze opnieuw de zee in. Ronnie had er voor het gooien nog zoveel vertrouwen in. ”Al die Nederlanders hier gaan zeilen met hun families, dan kunnen ze ook goed zwemmen en ringen gooien.” Oké Ronnie, als jij het zegt. Team 1 doet het aanzienlijk beter en weet de eerste ronde al vier ringen goed te gooien. Uiteindelijk wint team 1, maar erg spannend was het al niet meer ondanks de slowmotioneffecten waar RTL5 mee heeft gestrooid alsof het pepernoten waren.

Na de eliminatieproef

Er wordt ingezoomd op Klaas die inmiddels bij Marian is aangekomen. Marian is érg blij om Klaas te zien, niet zozeer omdat ze zulke goede vrienden zijn, maar omdat ze niets kan behalve ‘genieten’ van het eiland. Klaas is stomverbaasd dat Marian zich vrijwillig en moederziel alleen op het eiland heeft laten planten, want ze kan noch vissen noch vuur maken. Klaas to the rescue: hij hengelt een schooltje vissen bij elkaar en bereidt ze vakkundig. ”Lekker he, zo zelfgevangen en bereid!”, smult Marian. Ja mens, jij hebt niets gedaan!

Terug naar de groep. De sfeer is gespannen en de verliezers doen hun uiterste best om zieltjes te winnen bij de winnaars. Sharon wordt paranoïde en Wietze gelooft nog steeds in het door hemzelf bedachte scoutingclubje. ”Wij regeren!”, lacht hij net iets te vrolijk naar Tim. Ondertussen zijn Ryanne en Danny bezig met een plannetje smeden om Wietze eruit te werken, maar Ryanne vertrouwt Danny ‘het reportertje’ ook niet helemaal.

De volgende dag lijkt het bondje van Wietze al gaten te vertonen. Sander twijfelt en zelfs Tim voelt zich er niet meer lekker bij nu Klaas weg is. Tsja, het blijft toch ieder voor zich dit seizoen, dat lijken de kandidaten steeds meer te beseffen. Danny is nog steeds stemmen aan het ronselen om Wietze eruit te stemmen, gaat dit lukken?

Robinson2wt

         ”Ho-ly fuck jonguh, wij hebben het voor het zeggen! Wij regeren gewoon weet je!”

De eliminatie

Iedereen mag apart van elkaar stemmen en net als vorige week duurt dit weer veel te lang. Ja jongens, het is heel heftig en heel zwaar allemaal, maar nu effe doorgaan graag. Ondanks de paar kandidaten die op anderen hebben gestemd zoals Kim en Sharon, is Wietze de gedoodverfde verliezer. Met maar liefst 9 van de 14 stemmen moet hij als tweede de expeditie verlaten. Hij baalt als een stekker, maar de kijker zag het van mijlenver aankomen door zijn arrogante lachje, zijn clubje en het gesmiespel in de cassavevelden. Bye bye Wietze!

Quote van de dag: (Ryanne): ‘Als Danny in een schelp schijt, kan hij het nog verkopen.”

Afvaller van de dag: Wietze

Robinson van de dag: Klaas met zijn vissen vangen en vuurtjes maken om Marian niet te laten verhongeren.