In de afgelopen week werden Wie is de mol?-fans al lekker gemaakt met een bijzonder fragment van de Dominicaanse omroep: drie paar witte, Hollandse kuiten die a-ritmisch bewegen op een tropisch muziekje, terwijl twee presentatrices met een geforceerde glimlach een item proberen te presenteren. Ach, wat kunnen die overgebleven kandidaten toch hockeyen en programma’s maken hè. Tijd voor een terugblik op aflevering 8!

Auteur: Judith Bosch

De kandidaten zijn in Santiago, de tweede grootste stad in Dominicaanse Republiek. Er zijn nog drie mannen en een vrouw over: Klaas, Tim, Taeke en Annemieke gaan in deze laatste aflevering voor de finale de strijd met elkaar aan. Tim heeft het wel een beetje gehad met het spel en verzucht dat meedoen aan Wie is de mol? gelijk staat aan drie weken ganzenborden met je vader en moeder aan de keukentafel, terwijl je alles noteert wat je moeder eet en je vader aanheeft. En terwijl je broertje met een drone boven je hoofd zoemt en je zusje in morsecode doorgeeft hoeveel vakjes je terug moet.

Afijn, het spel nadert zijn einde dus. De pot bevat aan het begin van aflevering 8 slechts €6670, terwijl dat €32.500 had kunnen zijn. Gelukkig kunnen in deze aflevering nog wat centen verdiend worden, te beginnen met de eerste opdracht: als de kandidaten op de juiste manier een mozaïek nabouwen, tegeltjes tellen en zo een code ontcijferen, kunnen ze €2000 verdienen.

De kandidaten beginnen met de opdracht en als Klaas na drie seconden de hele touwvoorraad als een kluwen kerstlampjes in zijn handen heeft, besluit ik de keuken in te duiken voor een zak chips. Hoe zou deze groep zo’n opdracht in hemelsnaam kunnen voltooien? Maar wat niemand voor mogelijk hield, gebeurt: de lijnen kloppen, de getelde tegels zijn juist, de code klopt en de kluis gaat open. €2000 erbij!

Ugh... need... chips... drama...
Ugh… need… chips… drama…

Snel door naar de tweede opdracht, want nu ruiken de kandidaten geld. In de Dominicaanse Republiek lijkt het qua economie niet zo lekker te gaan, want voor de zoveelste keer speelt een opdracht zich af in een verwaarloosd, verlaten gebouw. Deze keer moeten Klaas, Tim, Taeke en Annemieke geldklokken zien te vinden. De klokken tellen af naar een minbedrag, dus het is zaak dat de klokken zo snel mogelijk gevonden en stopgezet worden.

De kandidaten verdelen het speelveld en gaan allemaal op zoek naar zoveel mogelijk klokken, bijgestaan door foto’s waarop de klokken en hun omgeving staan. Deze tactiek is voor de mol ideaal, want zo kun je redelijk ongezien langs alle klokken lopen en doen alsof je ze niet ziet. De enige die zich bij deze opdracht niet verdacht maakt is Taeke, die in zijn eentje bijna alle klokken vindt. Hij ziet zelfs een klok die in een la verstopt ligt! Eat that, andere kandidaten. Ze verdienen maar liefst €2700 bij deze opdracht, wat de dagopbrengst €4700 maakt! Daar hadden ze voorheen slechts 17 dagen voor nodig.

De volgende dag zal de geschiedenisboeken ingaan als de dag dat Klaas roze lipgloss opgesmeerd kreeg. Dan leef je in 2016, denk je dat je alles wel een keer gezien hebt en dan verzinnen ze een opdracht met Kloss (gejat van Twitter) en een presentatrice in een kanariegeel surfpak. Tim, Taeke en Klaas zijn te gast in een soort Life and cooking on LSD en dragen in het Spaans bij aan meerdere programmaonderdelen. Zo raffelt Tim een item over Twitter en applicaties af, terwijl Klaas in een pannetje roert en zich meerdere malen verontschuldigt voor het belabberde niveau van zijn Spaans.

Kloss van Kruistem
Kloss van Kruistem

Ondertussen zit Annemieke in een huiskamer driehoog achter naar de uitzending te kijken met een woordenlijst op schoot. Indien een van de mannen een woord noemt dat op haar lijstje staat, moet ze deze afstrepen. Hoewel ze er zelf weinig van lijkt te snappen (en ik nog minder), weet ze toch nog €1000 voor de pot te verdienen.

Hierbij nog even een screenshot van de onritmische Hollandse kuiten. Doe er wat leuks mee.
Hierbij nog even een screenshot van de onritmische Hollandse kuiten. Doe er wat leuks mee.

Test en executie

Nu er nog maar vier kandidaten over zijn, hoeft er maar weinig tijd besteed te worden aan de test en executie. Annemieke zet haar vrijstelling in, dus ze hoeft de test niet te maken (of wij kregen gewoon de uitslag niet te zien).

Klaas: verdenkt Tim

Tim: verdenkt Klaas

Teake: verdenkt Klaas en Tim

Annemieke is dus de eerste kandidaat die door is, gevolgd door Klaas (die overigens weinig geloofwaardig de uitslag afwacht, of is dat zijn pokerface?). Het doel valt voor Taeke, waarmee Tim de derde finalist is.

Wat betekent dat? Geen idee. Volgende week meer!

Afvaller aflevering 7: Taeke

Wie is de mol? Klaas

Quote van de dag: Spaans? Ik kan niet eens een taxi aanhouden in het Spaans. Hoe ga ik televisie maken in het Spaans? (Tim)

PSSST! Hier nog even de Incognitief Roddelrubriek. Wist u dat Taeke Taekema (WELKE OUDER GEEFT ZIJN KIND ZO’N NAAM TROUWENS??!?!) een relatie heeft met Airen Mylène, u weet wel, de kandidate die er in de eerste aflevering uit vloog? In de Dominicaanse Republiek sloeg de vonk over. Hier even een gephotoshopt plaatje van het stel. Daaag! 

CbVePHjVAAQZw4f