Iedere vrijdag lees je op Incognitief wat je moet bekijken, beluisteren en doen.

Kijken

The Get Down: nu te zien op Netflix

Netflix heeft het weer geflikt! Met een miljoenenbudget (één aflevering kostte een bescheiden tien miljoen dollar, vergelijkbaar met Game of Thrones) en een gestrikte sterrenregisseur (Baz Luhrman) heeft Netflix een serie gemaakt over de geschiedenis van hiphop. Een ambitieus project, maar de regisseur van onder andere The Great Gatsby en Moulin Rouge krijgt tot nu toe lovende kritieken. Dat mag ook wel, Luhrman heeft er ruim tien jaar aan gewerkt! The Get Down is vanaf vandaag te bekijken op Netflix. [Nils]

Cafe Society (2016)

De nieuwste film van Woody Allen krijgt gemengde kritieken, maar een Allen-film is altijd een prima idee op een regenachtige zomeravond. Zeker als deze is gesitueerd in het Hollywood van de jaren 30. Vanaf dit weekend in de bioscoop. [Judith]

Beluisteren

Alcest – Oiseaux de Proie

Binnenkort verschijnt de nieuwe plaat van de Franse band Alcest. Alleskunner en bandleider Neige stuurt vakkundig tussen extreme metal en sprookjesachtige wegdroommuziek door en laat zich ditmaal inspireren door de Japanse cultuur. De combinatie klinkt vergezocht, maar de fans zijn in ieder geval zeer positief gestemd. Het nieuwe album Kodama verschijnt 30 september. [Niels]

De Iere singer/songwriter James Vincent McMorrow debuteerde in 2010 met fluisterfolk als ‘If I had a boat’ en ‘This old dark machine’, maar mengt anno 2016 soul, beats en andere bijzondere invloeden door zijn muziek. De fantastische nieuwe single ‘Rising water’ is zowel bitterzoet als dansbaar, omdat je volgens McMorrow niet per se op verdriet hoeft te reageren met verdrietige muziek. De bijbehorende video is een episch kunstwerk op zich. Het derde album We move verschijnt op 2 september. [Stefan]

Doen

Nijmegen Kookt: 11 t/m 14 augustus in het Goffertpark

Het lijkt het zoveelste foodtruckfestival, maar niets is minder waar. Nijmegen Kookt is niet alleen een groot openluchtrestaurant, maar biedt tal van ander entertainment. Zo treden onder andere Lucas Hamming, Hans Dulfer en Ronnie Ruysdael op. Nog meer leuk (en lekker!): het festival is gratis toegankelijk! Kijk voor meer informatie op de website. [Sophie]