“Zo zeg.”

“Wat?”

Batman v. Superman ging niet zo lekker, hè?”

“Poeh. Breek me de bek niet open. 870 miljoen dollar.”

“Inderdaad. Waardeloze opbrengst.”

“Ik kon wel janken.”

“Zullen we het eens over een andere boeg gooien?”

“I’m listening.”

“Ik heb het idee dat mensen langzaamaan superheldenmoe worden.”

“You shut your damn mouth!”

“Nee, luister even. Ze zijn zo onderhand allemaal hetzelfde.”

“WAT HEB JIJ TEGEN BATMAN?!”

“Helemaal niks. Ik slaap in een Batmanpyjama.”

“Ik draag een Supermanonderbroek.”

“Ik douche in Supermanlaarzen. Maar luister. We moeten het eens anders gaan aanpakken. Een underdogfilm. Dat vonden mensen leuk, toch?”

“Jup. Guardians of the Galaxy, Ant-Man, Deadpool…”

“Precies. Maar dan onze versie.”

“Onze versie?”

“Ja. Een film over totaal onbekende stripboek-bad guys die vuile klusjes moeten opknappen om zo hun vrijlating te verdienen. Wat macabere humor erin, minder grotesk dan normaal.”

“Hm.”

“We kunnen de hele superheldenhype een beetje op z’n kop zetten, inderdaad, net als Deadpool dat een paar maanden terug heeft gedaan. Heeft ook veul geld opgeleverd.”

“Klinkt goed. Moeten we wel bekende personages erin hebben.”

“… Nee, dat bedoel ik juist, dat moeten we juist niet d…”

“De Joker. Die moet erin. Die kennen mensen.”

“De Joker. Hm. Ja, vooruit. De Joker is altijd interessant. Dat is inmiddels een soort archetype geworden waar iedere acteur zijn eigen ding mee doet. Okee, de Joker gaat erin. Maar het moet uiteindelijk wel om die kleine groep onbekende DC-villains gaan, hè? Onbekende underdogs, dat was het idee.”

“Onbekende underdogs, ja.”

“Juist. En laten we ook eens een ander soort verha…”

“En Batman.”

“…”

“Batman.”

“Batman?”

“Batman.”

“Begrijp me niet verkeerd. Ik vind Batman geweldig. Ik slaap in een Batman-cape en noem mijn wc-thuis de Batcave. Maar deze film gaat niet over Batman. Of over de Joker, wat dat betreft. Dit gaat over een klein groepje gestoorde gasten die moeten proberen samen missies op te lossen en…”

“Maar we hebben Ben Affleck onder contract en mensen kennen Ben Affleck.”

“Ja, mensen kennen Ben Affleck. Maar heb je Deadpool gezien? Daar zat geen enkele X-man in, zelfs Wolverine niet en Hugh Jackman doet alles om maar aardig gevonden te worden. Toch kwamen miljoenen mensen op Deadpool af… we hoeven toch niet meteen ons beroemdste personage in te zetten? Heb eens wat vertrouwen in ons publ…”

“Ik. Wil. Batman.”

“Zucht. Oké. Batman. In flashbacks. Hooguit dertig seconden, deal? Daarna gaan we weer terug naar de Suicide Squad.”

“Jeej! Batman!”

“Jeej. We moeten genoeg tijd hebben om ieder personage van de groep goed neer te zetten, want dat hebben we goed verneukt in de vorige films die we hebben gemaakt. We hebben een mooie mix met absolute sterren en interessante acteurs die op doorbreken staan en als we nou even goed naar het script kijken, kunnen we die hele DC Cinematic Universe die we zo graag wilden hebben, eindelijk op de kaart zetten.”

“Ja, ja ja.”

“Als we er nou eens een klein verhaal van maken. Niet meteen in film één naar de mogelijke totale verwoesting van de complete menselijke beschaving gaan, maar een klein verhaal maken zodat we het publiek kunnen laten zien waarom ze deze personages zo fantastisch moeten vinden?”

“…”

“Je bent nu iets kuts aan het bedenken, hè?”

“GLOEIEND DING OP EEN DAK! GLOEIEND DING OP EEN DAK! ZE MOETEN UITEINDELIJK EEN GLOEIEND DING OP EEN DAK VERNIETIGEN!”

“Meen je niet.”

“DAT WERKT!”

“Letterlijk elke superheldenfilm heeft dat. Dáár worden de mensen juist moe van. Man of Steel had het. Al die Avengers-films hebben het. Zelfs de nieuwe Ghostbusters moesten een omineus gloeiend ding vernietigen.”

“GLOEIEND. DING. OF. GEEN. FILM.”

“Oké. Gloeiend ding.”

“Mooi. Ik zorg voor een misleidende trailer, jij regelt het script en de regisseur.”

“Zucht. Doe ik.”

“Lever een paar maanden voor tijd de film in. Die laat ik aan focusgroepen zien en dan brengen we een compleet naar de tyfus geknipte film uit die in niks op de trailer lijkt.”

“Ja.”

Suicide Squad noemen we hem dan inderdaad. Oh, en trouwens?”

“… Ja?”

“Nu moeten we er wel 175 miljoen tegenaan gooien, dus als je film niet minimaal 1 miljard dollar oplevert, dan ben je weg.”

“Jup. Hollywood, right?”