Met enige trots presenteren we onze nieuwe podcast: Incognitief Leert. Iedere maand schuiven we aan bij een wetenschapper om hem of haar eens stevig aan de tand te voelen. Met de Amerikaanse verkiezingen in het vooruitzicht schuiven we deze eerste aflevering aan bij Dr. Jorrit van den Berk. Met hem praten Judith Bosch en Paul Backus over  de actuele verkiezingsstrijd, maar graven we ook in het verleden van de Amerikaanse partijpolitiek. Tijd voor duiding bij de one-liners en voorkennis bij de finale van de strijd tussen Hillary Clinton en Donald Trump. 

Over de gast

Jorrit van den Berk studeerde geschiedenis in Leiden, waar hij na een uitwisseling met Ohio State University ook zijn PhD schreef over de American Foreign Service in Centraal Amerika gedurende 1930 en 1940. Sinds zijn verdediging in 2012 gaf hij college aan de Universiteit in Utrecht en Leiden en sinds september 2012 is hij verbonden aan American Studies bij de Radboud Universiteit Nijmegen.

Meer informatie

Election Night 2016 in Lux >>

Credits

Presentatie: Judith Bosch en Paul Bakkes
Intro / outro muziek: Bensound.com