Boer zoekt vrouw is vanaf zondag 12 februari 2017 eindelijk weer op de beeldbuis te bewonderen. Dit heugelijke nieuws werd vorige week bekend gemaakt op de Facebookpagina van het agrarisch getinte programma. Waar we normaal op de eerste zondag van het nieuwe jaar worden getrakteerd op een hysterische Yvon en ladingen post, moeten we nu 1,5 maand langer geduld hebben. Het heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat Boer zoekt vrouw opnieuw een internationale editie beleeft: de afstand Texas – Zambia is een ander verhaal dan Texel – Zaandam. Maar wat kunnen we verwachten van het nieuwe seizoen? Judith keek in haar glazen bol, analyseerde koffieprut en voorspelt hoe de aflevering op 12 februari zal verlopen.

David

Roemenië, Varkenshouderij, 27 jaar

Een jongen van 27 met een boerderij die nog gebouwd moet worden in Roemenië… daar schrijft toch niemand voor? Dat had je gedacht. Nederland barst van de vrouwen die hun toekomst in het bruisende Oostblokland zien liggen. Wie ligt er nu wakker van een crappy openbaar bestuur, een slechte infrastructuur en wijdverbreide corruptie? Cynthia, Gerjanne en Anke in ieder geval niet. Ze tekenden A4’tjes vol met hartjes, deelden wat carnavaleske spreuken met de Brabander en ohja, hadden ze al gezegd dat ze heeeeeel veel van varkentjes houden?

Olke

Texas, Melkveebedrijf, 52 jaar

De redactie van Boer zoekt vrouw krabde zich achter de oren: wat te doen met de brieven die voor de dochters van Olke binnenkwamen? De prachtige vrouwen die zo bevallig aan de rand van het zwembad zaten in de eerste aflevering? Toch maar meegeven aan Yvon; wellicht kunnen ze dit seizoen pronken met een simultane romance. Olke is een bescheiden man en hij is blij met de gekregen post, ook al zijn het niet superveel brieven. Maar volgens Olke is de kwaliteit belangrijker dan kwantiteit, en dat is een waarheid als een koe!

Herman

Frankrijk, Melkveehouderij, 25 jaar

Als Yvon na een relatief kort, ontspannen ritje bij Herman in Frankrijk komt staat de gehele familie haar al enthousiast op te wachten. Herman heeft weer een taart gebakken – deze keer een aardbeienkwarktaart met rode vruchten in de vorm van een hart bovenop. Zal het nu toch echt gaan gebeuren? Is zijn eerste zoen binnen handbereik? Hermans zusje mag helpen met brieven uit de auto tillen. Nee, hij heeft niet de meeste post gekregen, maar wel heel veel: Herman is een goede tweede. Yvon laat bijna een hoorn van papier-maché in de modder vallen. Tussen de brieven zitten foto’s van Hollandse meisjes met lang blond haar die Esther, Anne en Froukje heten en die niet kunnen wachten om samen de kalfjes te voeren.

Marc

Zambia, Viskwekerij, 37 jaar

Marc is een beetje de boer Tom van dit seizoen. Hij heeft nu al zijn eerste rel te pakken (HIJ IS HELEMAAL GEEN BOER!!! HIJ IS ONDERNEMER!!! ONDERNEMER IN VISSEN!!1!11!) en ohja, heel vrouwelijk Nederland gleed van de bank toen hij in beeld kwam tijdens de voorstelaflevering. Dit is duidelijk te merken als Yvon in Zambia aankomt: Marc heeft alle dorpsgenoten met een praam opgetrommeld zodat alle brieven, levensgrote plastic vissen, ludieke watersportartikelen (“laat mij jouw toegeworpen boei zijn”) en blikken stroopwafels over het water naar zijn woning kunnen worden vervoerd. Eenmaal daar is Marc helemaal de kluts kwijt. Eerst theedrinken? Of toch verlekkerd foto’s gaan kijken brieven gaan lezen? Op aandringen van de KRO-NCRV heeft hij de buurvrouw gevraagd om hem te helpen met de selectie. Het was toch wel een eenzaam zooitje, de vorige keer.

Riks

Canada, Melkveehouderij, 40 jaar

Je verwacht het niet hè. Je verwacht het niet! Wat niet? Nou, dat een schuchtere man uit Canada die gescheiden is, twee kinderen heeft, iedere zondag trouw naar de kerk gaat én niet kan koken de minste brieven krijgt. Want zeg nou zelf, wie wil niet de dag beginnen met een zakelijke transactie bij haar stiefkinderen? “Twee eieren voor bij het ontbijt, dat is dan twee dollar alsjeblieft.” Gelukkig hebben Monique en Sandra een groot hart, kooktalent en een dikke portemonnee. Pfieuw.

Lees vanaf zondag 12 februari wekelijks onze Boer zoekt vrouw-recap! Hier lees je de recaps van het vorige seizoen.

Disclaimer: aan Judiths koffieprutkijktalenten en glazen bol-vaardigheden kunnen geen rechten worden ontleend. 

Foto: de foto bovenaan dit artikel is eigendom van Boer zoekt vrouw / KRO-NCRV.