Paardje op, paardje af. Deze aflevering zat vol met het Wilde Westen. Cowboys, cowgirls, op hol geslagen stieren en spookdorpjes, welcome to Pendleton, Bend en Helix! Was de vorige aflevering lekker gemoedelijk door het landschap met slome huifkarren, nu staat ons aardig wat spektakel te wachten…

Dag 11

Deze aflevering begint in het ‘echte’ wild west stadje Pendleton, dat bestaat uit oude bordelen en cowboy-paleizen vol gokhallen. De eerste opdracht vindt plaats in een soort geheime stad vol ondergrondse gangen, waar in de 19e eeuw Chinezen werden verstopt die bij de spoorlijnen moesten werken. Thomas en Sanne vormen samen team 1, met het goede geheugen. Zij moeten in de gangen rondlopen en onthouden waar het geld te krijgen is. Daarna moeten de anderen de goede enveloppen met geld pakken. Deze opdracht vereist behalve goede geheugens een hoop etherdiscipline en stalen zenuwen…want doodenge poppen.

Mol1
Zit er ineens een pop…eehh..vrouw…op de bar?

Arme Sanne… nu Jeroen weg is, heeft Sanne heeft geen bondgenoot meer. Ze is bang dat ze kennis mist en verzint een charmeoffensief om bondjes te vinden. Ze sluit er eentje met Diederik en Thomas (die, mazzel voor hen, Sanne als mol hebben). Daarna wil ze ook een bondje met Jochem. Ze loopt wat hard van stapel, want Jochem heeft geen zin in een ‘buitenvrouw’ als Sanne naast Immanuelle.

Dag 12

Voor de opdracht gaan ze volgens Jochem naar het ‘plettelend’, hij is als een kind zo blij want hij wilde vroeger boer worden. Alleen dat vroeg opstaan he…dat doen mollen (pardon) niet zo graag als nachtdieren.

Op een immens groot grasveld, ter grootte van de stad Nijmegen (zo ongeveer?) moeten Immanuelle, Thomas en Jochem met uit de kluiten gewassen grasmaaiers een woord maaien. Sanne en Diederik moeten het woord goed raden. Hoe langer het woord, hoe meer geld. Jochem is deze aflevering helemaal in zijn element, want nu is hij ineens dol op grasmaaien. Het woord wordt ‘molboekjes’.

Het maaien gaat redelijk, Jochem rijdt een keertje dubbel over zijn ‘o’, maar de letters zijn er allemaal min of meer. Diederik zit moeilijk te doen, hij ziet geen ‘s’, waar er overduidelijk eentje staat. Ja, welk woord moet je daar anders hebben? Molboekjel? Molboekjeh? Molboekjeg???

Opdracht 3 bestaat uit rodeo-land in overdrive. De kandidaten moeten in een enorme mensenmassa acht personen vinden die een button hebben en een portofoon. Op de button staat een bedrag en de kandidaten moeten het bedrag met de portofoons doorbellen. Maar o jeeh, alleen de eerste vier belletjes worden door Art gehonoreerd. Deze opdracht is niet slechts voor de pot maar heeft een mega-voordeel. Degene die het meeste geld binnenbrengt, hoeft zijn scherm niet te laten zien. En mag ook nog eens twee anderen kiezen die dat ook niet hoeven! Drama!

Mol2
Jochem? Waar gaat die hand precies heen?

Iedereen gaat op een andere manier te werk, sommigen roepen ‘WHO HAS A BUTTON WITH MOL??!!!’ terwijl ze met hun armen zwaaien, anderen betasten en allerhande boezems bekijken. Uiteindelijk wint Immanuelle deze opdracht glansrijk doordat ze iemand vindt die maar liefst 500 eurootjes heeft opgesteld. Iedereen belt wel een keer met Art, wel of niet succesvol. Alleen Diederik heeft het wat af laten weten…hij vindt zulke opdrachten niet ‘fijn’. Tsja…de mol houdt niet zo van sociale gezelschappen in de volle zon..

Nu is Immanuelle het middelpunt van de grond; met wie gaat ze haar privileges delen? Gaat ze aardig doen of strategisch? Iedereen probeert haar te paaien, met gescheiden ouders of zielige kinderhartjes.

Test en executie

Immanuelle verdenkt Diederik
Diederik verdenkt Sanne en Jochem ook een beetje
Van Jochem krijgen we het niet te zien
Sanne verdenkt vooral Jochem, maar ook een pietsie Diederik en Thomas
Thomas verdenkt Sanne, maar besluit toch te spreiden

Immanuelle gunt haar bondgenoot en haar mol de vrijstelling (dat is het toch?). Dus Jochem en Diederik zijn veilig. Maar wie was dan de slechtste?

Dat krijgen we niet te weten, er gaat niemand uit! Tot volgende week!

Afvaller aflevering 6: niemand

Wie is de Mol? Jochem

Quote van de week: ”The bitch/pitch is yours!’ -Jochem

Foto’s zijn eigendom van AVROTROS.