Je kent hem ongetwijfeld van Carpool Karaoke en The Late Late Show: acteur en talkshowhost James Corden duikt ook in Nederland steeds vaker op met zijn hilarische interviews, bizarre autoritjes en debiele spelletjes. Sinds korte tijd blaast hij echter ook met enige regelmaat een frisse wind door musicalland. Hoe hij dat doet? Met Crosswalk the Musical: de essentie van een musical teruggebracht tot de tijd die je hebt om de straat over te steken. En geloof me: beter gaan musicals niet meer worden. Niet grappiger, althans.

De Crosswalk Musical-filmpjes hebben allemaal dezelfde opbouw: James Corden introduceert de musical (iedere keer een andere) bij zijn cast, claimt zelf snel de hoofdrol, stelt onredelijke eisen aan zijn collega-acteurs, beledigt een man of vier en repeteert op het dak van de studio. Vervolgens bereidt de cast zich voor in een partytent op de hoek van Beverly Boulevard en Genesee Avenue.

En dan is het gametime! De auto’s krijgen allemaal een rood stoplicht en de cast kan het zebrapad op. Ze presteren gedurende twintig seconden op de toppen van hun kunnen: ze zingen, dansen, kruipen op de motorkap van een stilstaande auto en proberen andere voetgangers te ontwijken. Na een nummertje of drie valt het doek en kwakt een productiemedewerker wat rozen op het voetgangerspad. De cast stormt de straat af, de toevallige passanten in opperste verwarring achterlatend.

Ach, je moet het gewoon bekijken. Hierbij mijn persoonlijke top drie!

3. Crosswalk the Musical: Grease

Met een oververhitte James – WHERE IS MY DANNY ZUCKO JACKET DAMMIT FIND MY JACKET!!! – en een slutty Rizzo, net als in het origineel.

2. crosswalk the musical: The Lion King

Met Rose Byrne en Seth Rogan als gastspelers. Seth heeft er niet zo’n zin in maar blijkt fantastisch als ‘boom’ en ‘maan’.

1. crosswalk the musical: Beauty and the Beast

Met stip op 1: Beauty and the Beast. James speelt de ranke, charmante Belle, en acteurs Josh Gad, Dan Stevens en Luke Evans (uit de live action-versie van Beauty and the Beast) hebben ook een rol. Het moment waarop de hele cast verkleed als servies over straat rent is priceless.

Meer zien van Crosswalk the Musical? Je vindt alle afleveringen hier.