Een tijdje geleden had ik een familiereünie. Niet zomaar een familiereünie, nee, echt een big ass one waar alle vertakkingen, verloren zonen en zwarte schapen welkom waren. Dit had tot gevolg dat ik ongeveer de helft van de genodigden niet kende en er ter plaatse achter kwam dat een bekende buitenlandcorrespondent van het NOS Journaal mijn achterneef is. Dergelijke reünies zijn ook altijd een uitgelezen moment voor oudere familieleden om te informeren naar jouw reproductieplanning. Een oudtante vroeg fijntjes of ‘dat samenwonen’ ook nog ‘tot iets ging leiden’. Ik moest er even over nadenken hoor, maar ik ben eruit. Ik wil een kind en ik weet ook al welke.

Russisch roulette

Let’s face it: voortplanting is net Russisch roulette. Met een beetje geluk worden jouw brouwsels net zo fantastisch als jijzelf, maar met een beetje pech zit je opgescheept met een kind dat a. niet wil slapen, b. niets lust en c. zijn cultuureducatie beperkt tot Bumba in de sneeuw (en dat vierentachtig keer achter elkaar). Kom, daar heb je niet voor getekend! Voor je het weet, loop je achttien jaar op je tenen en krijg je pas weer rust als die monsters het huis uit zijn.

Het perfecte kind

Maar wees gerust: het kan ook anders. Ik heb namelijk het perfecte kind gevonden. Hij is negen jaar, woont met zijn Nederlandse ouders in Parijs, spreekt een behoorlijk mondje Engels en voetbalt best lekker. Daarnaast is hij een dierenvriend (maar oké, onder negenjarigen zullen zich weinig ponypletters bevinden), is hij gek op zijn familie en eet hij alles wat hem voorgeschoteld wordt. De uitsmijter komt nog: hij kan koken. En dan niet ‘een blik ravioli opwarmen’-koken: nee, écht koken met verse groenten en kruiden en alles. Wauw. HEBBEN.

Shane

We hebben het over Shane Kluivert, de zoon van ene Patrick. Hij wordt langzaam net zo beroemd als grote broer Justin, die de laatste tijd regelmatig op mag komen draven bij Ajax. Shane heeft een fantastisch YouTube-kanaal en een mogelijk nog beter Instagram-account. In zijn kookvideo’s leert hij andere kinderen (en volwassenen die net als ik zijn opgegroeid met Knorr Wereldgerechten) hoe je bosuitjes snijdt (maak een knokkeltje van je vingers en snijd van je af!), hoe je weet wanneer de zalm gaar is en hoe je die klotepit uit een avocado krijgt. Magnifique.

Shane Kluivert kookt
Shane Kluivert in de keuken waar hij zijn culinaire hoogstandjes bereidt.

Real-life Paniniplaatjes

Verder biedt Shane ons ook een kijkje in zijn leven. Zijn papa werkt bij Paris Saint-Germain, dus hij woont regelmatig een wedstrijd bij en ontmoet zijn voetbalhelden. Verratti, Ronaldo, Beckham: allemaal staan ze gehurkt en breed lachend met de kleine Kluivert op de foto. Daarnaast zien we vaak zijn (dieren)vrienden voorbijkomen. Hieronder zie je Shane met Lucas, zijn eend. Too cute to handle.

Doe mij zo’n Shane. Maar mocht dat nou niet lukken, dan is een meisje dat prullenbakken knuffelt (of zou het een tornado-windmeter zijn? Ik heb echt geen idee) ook goed. Zoooooo schattig.

PS: Even een kleine disclaimer voor mijn oma die heel erg op achterkleinkinderen zit te wachten. ‘t Is maar een grapje, lieve grootmoeder. Nog even geduld.