Star Wars: The Last Jedi draait in de bioscoop! Mocht ik je hierbij over dit nieuws geïnformeerd hebben, dan is dit artikel wellicht niets voor jou. Voor alle anderen: 10 redenen waarom je de film zo snel mogelijk moet gaan zien!

1. Koningin Rey

Nog meer dan in Star Wars: The Force Awakens steelt Rey (Daisy Ridley) de show in The Last Jedi. Je wordt gegarandeerd een beetje verliefd, als je dat al niet was. <3 <3 <3

2. Bigger is better

De bad guys zijn sterker dan ooit. Ze hebben even de tijd gehad om wat nieuwe wapens aan te schaffen en ja, die zou je niet graag in een donker steegje tegenkomen. Ook niet in een goed verlicht steegje. Maar het ziet er wel behoorlijk awesome uit.

3. Bitches get stitches

Captain Phasma (gespeeld door Gwendoline Christie) is terug, maar deze keer leert Finn (die zij nog kent als FN-2187) haar een lesje. Pak aan, biatch.

4. Zo. Veel. Goede. Visuals.

Je blijft discussiëren wat nu het vetst was. Meer zeg ik niet.

5. Doei glazen plafond

In The Last Jedi zijn er vrouwelijke gevechtspiloten, generaals en onderhoudsmedewerkers. Mag ik even een staande ovulatie voor regisseur en schrijver Rian Johnson (en vooruit, ook voor George Lucas)? Thanks mannen, voor het gegeven dat jullie vrouwen over meer dan hun vriendjes en gevoelens laten praten. Ik haat de woorden girl power, maar anders zou ik nu afsluiten met ‘girl power!!1!11!’.

6. Guess who’s still evil

De jonge jaren van Kylo Ren / Ben Solo worden in The Last Jedi verder uitgediept en dat is best… opmerkelijk. Is hij nou goed of slecht?

7. Lekker knokken op een zoutvlakte

Altijd fijn als die assholes van The First Order ervan langs krijgen.

8. BB-8 is on fire!

R2-D2 en BB-8 zijn wel vaker onmisbaar gebleken, maar in The Last Jedi heeft BB-8 de smaak lekker te pakken. Sterker nog: zonder BB-8 was er waarschijnlijk geen deel IX mogelijk geweest.

9. Princess Leia

Voor het laatst de inmiddels overleden Carry Fisher a.k.a. Princess Leia in actie zien: het kan in The Last Jedi. De film werd aangekondigd als een touching tribute to its princess-turned-general en ja, dat is het. Leia for president!

10. PORGS PORGS PORGS!

In The Last Jedi komen ze voor het eerst voor: überschattige porgs. Ze zijn gebaseerd op papegaaiduikers; vogels die op Skellig Michael (het Ierse eiland waar een gedeelte van de film is opgenomen) voorkomen. Maar who cares, ik wil er tien en wel nu.

Thank you, good bye.